Limba română, întrebare adresată de morozanolegmd, 8 ani în urmă

ajutati-ma va rog frumos

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2

Răspuns:

  1. Titlul cărții este"Cititorul din peșteră" ,iar autorul este Rui Zink.
  2. Cele două persoane care dialoghează sunt Monstrul Anibalector și băiatul.
  3. Băiatului îi plac toate cărțile. sau Monstrul Anibalector și băiatul au o discuție despre cărțile preferate. PS: eu îți recomand prima idee principală,dar faci cum vrei.
  4. Eu cred că acest text este literar deoarece are personaje ireale inventate de autor și discuția dintre cei doi este o convorbire pe care și-a imaginat o scriitorul.
  5. " Sper să nu fie chiar așa.Ar fi o mare plictiseală, să-ți placă toate cărțile.". Eu am împărțit textul în propoziții și mi-a dat patru propoziții.

a se plictisi , place

Cărțile

Eu cred aceste cărți nu sunt făcute degeaba ,sunt făcute pentru a informa cititorul ,ba chiar și amuza. Unii oameni nu le o șansă cărților și nu își pot închipui cum ar arata cărțile.Aceste obiecte uimitoare numite cărți nu îți pot arata videoclipuri anume, ea îți poate transmite mii de sentimente fantastice și nu numai sentimente ci și gânduri. Îți poți imagina ești în locul personajelor despre care se vorbește sau îți imaginezi ai fi in fața lor dar și cum nu ai face nimic doar i-ai privi ( îți imaginezi acțiunea) , așa dați o șansă cărților fiindcă nu poți judeca o persoană dacă nu o cunoști .... proverbul acela "Nu judeca o carte după copertă!"

Sper te-am ajutat!

PS: Două exerciții nu le-am știut dar în celelalte exerciții mi-am pus toate gândurile și sentimentele.Imi poți marca te rog răspunsul cel mai bun? pls?


morozanolegmd: da ms
Alte întrebări interesante