Limba română, întrebare adresată de dinuandra06, 8 ani în urmă

Ajutati-ma va rog!!

Intr-un argument pentru pastel, cum prezint structura textului???

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de puscasdaniela2p83y9u
1

PASTELUL

Poezia,........................., scrisă de ................................ ilustrează trăsăturile pastelului, fiind o creaţie lirică care înfăţişează, cu mijloacele descrierii artistice, un tablou din natură faţă de care autorul îşi exprimă propriile sentimente.

Un prim argument se regăseşte la nivelul discursului poetic, care este descriptiv, textul valorificând cuvinte din câmpul lexical al naturii( ex......................). În acest context, eul liric se află în  ipostaza contemplatorului fascinat de farmecul şi frumuseţea lumii înconjurătoare. Astfel, obiectul descrierii îl constituie momentul înserării / o dimineaţă de toamnă/ o zi de vară / un fenomen al naturii,etc...., redat/ ă printr-o serie de imagini  vizuale( ....) şi  auditive(...).

Ca în orice pastel, limbajul figurat exprimă o realitate filtrată prin sensibilitatea poetică, epitetul fiind mijlocul artistic de bază prin care sunt conturate elementele naturii terestre( ex....)  şi cosmice( ....).Totodată personificarea ( ex..........) comparaţia(.............) şi metafora(......................) pun într-o lumină inedită peisajul prezentat, evidenţiind atmosfera de bucurie/  vrajă şi mister/ tristeţe specifică primăverii/ unui cadru nocturn/ unui cadru diurn.

În plus, această descriere a unui tablou de natură, în culori calde(…) se creionează în versuri având o structură de (….. catrene, măsură……silabe, rimă ….. şi ritm ... Se remarcă prezenţa  structurilor nominale, a perechilor substantiv-adjectiv, iar verbele, majoritatea de stare  conferă dinamism cadrului prezentat.

Având în vedere toate aceste aspecte menţionate anterior, putem afirma că textul citat este un pastel.



dinuandra06: multumesc din suflettt!!!♡♡
puscasdaniela2p83y9u: Cu plăcere
Alte întrebări interesante