Limba română, întrebare adresată de DariaAmd, 9 ani în urmă

Ajutati-ma va rog mult cu acest exercitiu: "Redactati o compunere din care sa reiasa grija voastra pentru un animal sau o planta. Dati un titlu potrivit compunerii."
De preferat animal . Multumesc mult celui ce imi raspunde si dau coroana la compunerea care o voi folosi . Imi trebuie URGENT !
Multumesc mult !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de BiancaAlberta
1
                                                  pisicutul

Primavara coboara in matasuri lungi si stol balai de fluturasi. De pe dealurile mucezite se zaresc fine araturi de catifea. Campiile sunt impodobite de papadii si viorele. pe azurul palid al cerului senin aluneca randunelele ca nuiste sageti. soarele acela vesel si mare ca un pepene galben stralucea pe cer si mangaia pamantul cu razele lui puternice. printre florile de liliac si levantica se zarea un pui de pisicutacu ochii negrii ca taciunele si blanita alba ca varul. era atat de alb de parca ar fi fost imbaiat in lapturi groase si vopsit cu var alb. codita avea un mic varf ca de carbune iar labutele purtau cizmulite negre ca de cowboy. era atat de mic si de frumos, incat nu ma induram sal las acolo fara hrana sau stapan. lam adus acasa  si iam facut  o baita calda , apoi iam pus o zgarda cu un pandativ in forma de3 pisicuta . acum era ca un ingeras, imbracat in bumbac selenar si in argint. in fiecare dimineata ii dau lapte proaspat sau cratanele special. il duc la medicul veterinar odata la 2 luni ca sa ma asigur ca este sanatos, si iam facut si certuificat de sanatate . acum este un motan voinic si frumos, cu blana alba ca laptele, coada groasa ca sfoara, gherute si labute puternice si oase tari de fildes.

BiancaAlberta: cu placere
DariaAmd: Este cam luung , dar multumesc oricumm !
Utilizator anonim: Al meu e mai scurt, dar am citit textul tau si e FRUMOS--DRAGUT!
BiancaAlberta: ms
Alte întrebări interesante