Limba română, întrebare adresată de panuelos, 8 ani în urmă

Ajutati'ma va rog o parere la tema "Importanta scriitorilor in dezvoltarea limbii romane"

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ambar567
0
scriitorii au un rol foarte important deoarece prin cartile lor fanii renumitilor scriitori creste vocabularul si expresivitatea romanilor.


ambar567: coroana?
Răspuns de Rodi11
0
Importanta scriitorilor in dezvoltarea limbii romane"


Cu toții vorbim limba română, asa este , însă limba română este vorbită in fiecare regiune a țării un pic diferit , i se adauga arhaisme si cuvinte rar folosite mai ales in regiunile rurale.
Daca nu ar mai exista deloc scriitori , lumea ar ramane doar cu cărțile scrise pana atunci , apoi in viitor desi oamenii au aceste cărți, din momentul in care nu s-a mai scris nimic , nu vor mai exista date istorice din perioada lipsă, nu vor mai exista dovezi ale dezvoltării stiintei , ale tehnologiei , nu vor mai fi cunoscute lucrurile noi si nici exprimări noi din punct de vedere al limbii romane , deoarece odată cu trecerea timpului mereu apar cuvinte noi si daca nu ar mai fi scriitori nu le-am cunoaste.
Un alt punct de vedere important este si acela al exprimării stărilor sufletești ale scriitorilor tineri si continuatorilor lor deoarece si omul evolueaza si atunci si exprimarea va evolua odată cu el. Daca nimeni nu ar vrea sa mai scrie nimic atunci limba romana ar stagna , s-ar opri .
Un plus mare pentru generatiile viitoare este ca ei ar avea ce sa citească si si-ar face si ei o părere mai buna despre limba română, descoperind extrem de multe cuvinte scrise de scriitori despre care ei habar nu vor avea decat cu ajutorul cărților scrise de ei.
Fiecare limba se dezvolta odată cu trecerea anilor si i se mai adaugă cuvinte noi , iar fara scriitori acestea ar ramane in umbră, neștiute de mulți oameni daca scriitorii români nu ar mai scrie nici romanii nu ar mai citi cărți si nici lucruri noi nu vor mai cunoaste.
Am deveni un popor fara educatie si fara cultură, ceea ce ar fi un lucru urat pentru noi ca vorbitori de limba română.
Alte întrebări interesante