Limba română, întrebare adresată de fanunicola, 9 ani în urmă

Ajutati-ma va rog!
Redacteaza o naratiune de 20-25 de randuri in care sa iti imaginezi aventurile tale ca ajutor al lui Mos Craciun.In redactarea compunerii,vei utiliza figurile de stil urmatoare:"sangele rosu,sanatos","razele vesele si saltarete","barba de omat","vesel si sprinten ca un baietandru",   vei utiliza un narator de persoana intai,inca doua personaje in afara de tine,un titlu potrivit.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de georgebadea
26
                                                Lacrima inghetata a iernii

        Era seara de Craciun si se aud zgomote de afara , ma apropii tip-til sa arunc o privire si zaresc un mosneag , care desi era inaintat in varsta era sprinten ca un baietandru , impodobit cu niste vesminte ca sangele de rosu , iar de fata ii atarna o liana alba , era o barba de omat . Si acest om poposise deasupra casei mele , si l-am intrebat :
   -Scuzati-ma domnule va pot ajuta ?
   - Cu o voce subtire si placuta dar voioasa , mi-a raspuns 
   - Desigur dragule !
L-am intrebat ce ii pot oferi si cu ce il pot ajuta , iar el mi-a raspus ca sania lui s-a oprit datorita primului ren , Rudolf, care numai putea zbura datorita incapabilitatii sale de a se ghida , avea nevoie de ceva cald si bun pt a isi reveni . Asa ca m-am strecurat in casa si am luat un pahar de lapte cald si niste fursecuri crocante si i le-am dat imediat . dupa ce le-a facut sa dispara a incercat sa zboare , dar tot nu functiona iar batranul s-a asezat langa ren si l-a sarutat cald , iar eu am inceput sa plang atunci omul a mai incercat o data si a fugit de pe acoperis prin razele vesele si saltarerte ale lunii si nu l-am mai zarit . 
    TOTUL S-A TERMINAT , RENUL NU si-a revenit ! mi-am spus , dar deodata pe cer se vedea o sanie trasa de reni , iar pe primul ren se vedea un punc rosu. M-am bucurat cand am vazut asta . Era o imagine perfecta de iarna extaziata

fanunicola: ai imaginatie ,nu gluma!ms
Alte întrebări interesante