Ajutați-mă vă rog!
(x+2)^2-2(x+1)-10=0
Chris02Junior:
Dupa desfacerea parantezelor si gruparea termenilor asemenea avem x² + 2x - 8 = 0, apoi cu Relatiile lui Viete, S = -2 si P = -8, deci x1 = -4 si x2 = 2.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
Salutare!
(x + 2)² - 2 (x + 1) - 10 = 0
x² + 4x + 4 - 2x - 2 - 10 = 0
x² + 2x - 8 = 0
a = 1 ; b = 2 ; c = -8
Δ = b² - 4ac
Δ = 2² - 4 · 1 · (-8) = 4 + 32 = 36 = 6²
x₁,₂ = ( -b ± √Δ ) / 2a = ( -2 ± 6 ) / 2
x₁ = ( -2 + 6 ) / 2 = 4 / 2 = 2
x₂ = ( -2 - 6 ) / 2 = -8 / 2 = -4
S = { -4 ; 2 }
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă