Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Ajutați mă varog faceți o compunere de o pagina despre furnica​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de simy14
3

Furnica

Era o zi răcoroasă de toamnă ,eu alături de bunicul meu ne plimbam prin grădina cu legume și priveam la micuțele insecte care se strecurau printre firele subțirele de iarbă.

O mică furnicuță se grăbea să ajungă la mormanul ei de pământ unde avea să ducă o mică firmitură de pâine căzută din sendvișul meu.

Vântul bătea încet iar săraca furnicuță deabea se ținea pe piciorușele sale subțiri,dar totuși se străduia să ducă de mâncare puișorilor săi care o așteptau cu nerăbdare .

Făcea câte un pas,doi dar vântul o împingea înapoi de fiecare dată.

Bunicul privea atent la mine și în același timp se uita la furnicuță ,eu eram atentă la cât de mult se străduia această furnică să îsi îndeplinească misiunea și să își sfârșească aventura .

Dintr-o dată adierea vântului plimbă o frunzuliță în în jurul furnicuței ,care se sperie și se lipi de pământul uscat ,dar eu curajoasă și săritoare am îndepărtat frunzulița din jurul său și am lasat-o să își termine aventura .

Aceasta a continuat să meargă și să care firmitura după dânsa care avea să îi bucure pe mici săi copilași care cred că acum erau foarte înfometați.Am privit cu atenție cum trecea peste fiecare plantă și cum se strecura pe sub fiecare crenguță doar ca să se apropie de micuța sa locuință ce o astepta cu drag.

Eu o urmăream în continuare uimită și curioasă să văd ce putea să mai îndure sărmana vietate care acum cu siguranță ar fi vrut să fie și ea la căldurică.

Aceasta a trecut peste orice obstacol și când era cât pe ce să ajungă lângă mușuroi o briză puternică de vânt a zburat-o de lângă șansa de a supraviețui .

Era obosită și deabea dacă se mai ținea pe piciorușe iar puișorii strigau după dânsa alarmați.

Eu dezamăgită de răul ce i-se întamplase am încercat să o ajung împingând-o cu un bețișor .Am încercat să o ridic dar nu am reușit așa că am lasat-o să se urce pe bețișor după care eu am plimbat-o până lângă mușuroi .

Ea s-a uitat la mine veselă apoi a intrat în mușuroi trăgând micuța firmitură de pâine .Eu am zâmbit spre ea apoi m-am ridicat si m-am dus apre bunicul care m-a felicitat pentdu ajutorul depus fată de o micuță iș neajutorată insectă .

Sper este deatul de bună și sper eate de o pagină dacă nu ea

ste ai putea scri puțin mai mare ca ocupi mai mult spațiu pe caiet și ajungă pe o pagină ;)


simy14: Cu mare placere
Alte întrebări interesante