Limba română, întrebare adresată de bianca6789, 8 ani în urmă

Ajutați maaa va roggg

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 999875e
1

Răspuns:

8. Consider că vremea poate influența starea de spirit a individului.

În primul rand, fenomenele meteorologice ce se desfășoară afară se pot asocia cu stările noastre. Spre exemplu, în poezia "Acuarelă" de Ion Minulescu, vremea este una posomorâtă, respectiv una ploioasă ce se reflectă în stările de spirit ale trecătorilor, „păpuși automate“, „două jucării stricate", ce reliefează mecanismul naturii influenței asupra omului.

De aceea, consider că vremea de afară are un impact mare asupra stării noastre.

9. Un text care poate fi asociat cu poezia „Acuarelă" de Ion Minulescu este poezia „Fiind băiet păduri cutreieram" de Mihai Eminescu.

Valoarea morală comună este legătura dinte om și natură. În poezia „Acuarelă“, se evidențiază impactul ploii asupra stării de spirit a trecătorilor, „păpuși automate", pe când în poezia „Fiind băiet păduri cutreieram", se conturează povestea adolescentului lipsit de griji ce se lasă cuprins de magia cântecului pădurilor, „un bucium cântă tainic cu dulceață".


miamiha63: bună ma ajutați la romana
999875e: Bună! Desigur! Cu ce?
miamiha63: am întrebarea pusa la romana
bianca6789: Mulțumesc
Răspuns de Valdanet
5

8. Crezi vremea poate influența starea de spirit a individului?

Eu cred că vremea poate influența starea de spirit a individului, însă nu este identică această influență la toți oamenii.

După opinia mea, un optimist va vedea în ploaie o binefacere, așa ca în versurile din text: "Cu puterea unui ser/Dătător de viață lentă", ori o apropiere sufletească: "Merg ținându-se de mână".

Pe de altă parte, ploaia și în general vremea urâtă, pesimiștilor le influențează negativ starea de spirit, ei adâncindu-se și mai mult în tristețe când cerul este negru de nori și când stropii le bat în ferestre.

Așadar, vremea poate influența starea de spirit a individului!

9. Asociază textul "Acuarelă" de Ion Minulescu altui text literar, prezentând câte o valoare morală/culturală comună prin o secvență

Această poezie aș asocia-o cu textul literar liric "Singur" de George Bacovia, valoarea culturală comună acestor două poezii fiind conexiunea omului cu natura.

Secvența din "Acuarelă" care arată această conexiune dintre natură și oameni este: "În orașul care plouă, de trei ori pe săptămână/Orășenii pe trotuare/Merg ținându-se de mână" în sensul că ploaia îi apropie pe oameni, iar din poezia "Singur", "Plouă, plouă, plouă/Vreme de beție/Să asculți pustiul/Ce melancolie" se simte aceaată conexiune prin starea sufletească ce i-o dă poetului ploaia.

Succes!

Anexe:
Alte întrebări interesante