Limba română, întrebare adresată de miamiha63, 8 ani în urmă

ajutati maaaa ex 5...​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Valdanet
1

Scrie un text descriptiv-narativ prin care să continui textul propus

Ascultând anecdotele profesorului, imediat mi-a venit în minte o întâmplare despre o carte ce am împrumutat-o unei verișoare.

Anul trecut, în vacanța de vară, eu eram la bunici într-un sat de lângă Sibiu, unde venise și verișoara mea.

Ca să nu mă plictisesc la țară, am luat cu mine cartea "Micul Prinț" scrisă de Antoine de Saint-Exupéry.

Această carte este nemaipomenită, acțiunea este fantastică, personajele sunt unice și din ea am multe de învățat despre viață și prietenie.

Bineînțeles că la bunici eu nu am avut timp să citesc, verișoara mea fiind plină de idei și de energie, așa că, din cauza ei, am uitat de carte.

Într-o zi, ea o văzu pe noptieră și fără să mă întrebe începu să o citească. Eu nu am zis nimic, doar că eram sigură că nu o va termina în timpul cât stăteam noi la bunici.

Temerea mea se adeveri. În ultima zi de vacanță, verișoara mea îmi spuse să-i las cartea să o termine de citit. Bineînțeles că nu am refuzat-o!

Regretul meu este că eu țineam foarte mult la cartea aceasta, pentru că pe prima pagină era scrisă o dedicație de ziua mea.

De fiecare dată când vorbeam cu verișoara mea, eu o întrebam când îmi va înapoia "Micul Prinț", însă în ultima noastră discuție îmi spuse că Roxi, cățelul ei, tocmai a distrus frumusețea de carte.

Din acea zi, eu m-am jurat că nu voi mai împrumuta niciodată o carte din colecția mea!

Succes!

Alte întrebări interesante