Limba română, întrebare adresată de Kingaa, 9 ani în urmă

Ajutati va rog un pic!!!
Cum fac o semnificatia titlului???
Faceti va rog un model din titlul:"Flori" de Magda Isanos!!
Dau coronita,multumesc!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mitahort
13
Titlul poeziei "Flori", de Magda Isanos, concentreaza continutul textului, fiind o sinteza a ideilor exprimate. In alcatuirea lui se remarca un substantiv comun, simplu, nearticulat: "Flori", care face referire la elementul central al descrierii.
Ideea din titlu este sustinuta in text prin intermediul figurilor de stil si al imaginilor artistice. Astfel, inversiunea din structura "Vijelioase flori" ilustreaza aspectul acestor fiinte. Florile sunt personificate, parand astfel niste persoane vesele. Aceasta idee este evidentiata de personificarea "salta zambind". Acestea devin niste fiinte micute, cu maini, idee sugerata de structura "Manile micilor flori intra-n pamant"
Legatura titlului cu continutul textului este confirmata si de cuvintele din campul semantic al titlului: pamant, ierburi, gradini.
Asadar, titlul textului se afla in stransa legatura cu continutul acestuia. 
Anexe:

Kingaa: mutlumesc mult :) dar nu poti sa faci pentru mine o semnificatie cu titlul "Flori" de Magda Isanos..? ^^
mitahort: ba da, asteapta putin
mitahort: am editat descrierea
Kingaa: esti draguta *-* mersi mult !!!!! :)
mitahort: dragut*
Răspuns de nicecernei1
4
Evidențierea legăturii dintre titlu și conținutul poeziei;Tema textului;Valoarea denotativă (sens propriu) sau conotativă (sens figurat) a titlului.Comentarea figurilor de stil și a imaginilor artistice prin care este transmisă ideea sugerată de titlu (explicarea semnificației poeziei; tipul de discurs liric; sentimentele eului poetic, mărci ale subiectivității).Structura gramaticală a titlului și semnificația acesteia.Câmpuri semantice prin care este transmisă ideea sugerată de titlu.Concluzia...........



 

Alte întrebări interesante