Limba română, întrebare adresată de ANDREWIZ, 9 ani în urmă

AJUTATIMA CU O COMPUNERE DE-AS FI O FRUNZA

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anna12334
14
 Povestea unei frunzeA venit toamna. Soarele are mai putina putere, zilele sunt mai scurte iar noptile sunt mai lungi sifriguroase.Vantul prinde mai multa putere si sufla cu rautate .Frunzele incep sa se ingalbeneasca si cad rand pe rand pe pamantul moale si umed. Din copaculei, frunza a observat ca a ramas singura pe ram. Si ea simtea ca isi pierde puterile. O pala de vanto arunca la pamant.In timp ce era culcata, simti ca cineva o ridica . Era o fetita dragalasa care culegea plante pentruierbar. Aceasta observa ca poate intelege vorbele frunzei, care incepu sa isi spuna povestea, tanguidu-se.Era o zi de primavara cand o raza de soare a deschis frunza dintr-un boboc. Pasarile eraubucuroase ca s-a mai nascut o frunza si au unde sa se ascunda.Zilele au zburat ca gandul si uite ca a venit vara. Frunza era acum mare. O pasare isi cauta uncuib in apropierea frunzei. Ea se gandi sa ii ofere pasarii un loc unde sa stea. Sub ocrotirea frunzeipasarea si-a crescut puisorii, i-a invatat sa zboare si sa isi caute singuri de mancare. Iar apoi a venittoamna si prietena frunzei cu puii ei, care crescusera mari, au plecat in tarile calde.Copacii s-au intristat ca pasarile pleacau in tarile calde si frunzele vor fi suflate de vant.Cine o sa lemai cante si o sa le mai tina de cald ?Uitandu-se la copacii goi si tristi, fetita a luat frunza si a ajutat-o sa traiasca vesnic in ierbarul ei.

ANDREWIZ: MULTUMESC PTR.SUGESTII
Răspuns de motanudeea
31
De-as fi o frunza...

      De-as fi o frunza m-as legana in vant; de-as fi o frunza m-as scalda in roua diminetii. M-as bucura de fiecare clipa a vietii mele trecatoare si m-as trezi in trilurile fermecatoare ale pasarilor. 
       De-as fi o frunza m-as incalzi la soarele amiezii; de-as fi o frunza m-as juca cu gazele de-a v-ati-ascunselea. M-as bucura de fosnetul suratelor si de zumzetul albinelor.
       De-as fi o frunza in fiecare seara as calatori printre stele; de-as fi o frunza luna mi-ar spune noapte buna...si sleita de puteri as adormi.


ANDREWIZ: MULTUMESC PTR.SUGESTII
nustiuce: Foarte frumos
Alte întrebări interesante