Limba română, întrebare adresată de megaled1, 9 ani în urmă

ajutatima e urgent dau multe puncte
Gaseste in dictionar la articolul cheie,semnificatia acestui cuvint in expresia Cheile Bicazului

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Izabelaiza96
0
Cheile Bicazului, defileul sapat in piatra, se afla la granita dintre Moldova lui Stefan cel Mare si Transilvania lui Mihai Viteazul, la hotarul dintre tradiiile ardelenilor si cele ale moldovenilor.
O data plecati de la Lacul Rosu, drumul cu serpentine se ingusta tot mai mult si ne apropiam de inima Cheilor Bicazului. E o adervarata aventura sa mergi cu masina prin chei deoarece, pe unele portiuni se circula pe o singura banda din cauza turistilor ademeniti de aceste minunate chei. Cu riscul de a incurca circulatia si mai mult, am tras putin pe dreapta pentru ca nu ne-a lasat inima sa traversam pur si simplu cheile, fara a gusta putin, aceasta minunatie a naturii. Peisajul extrem de salbatic este completat pe rand de stancile extrem de inalte acoperite pe alocuri, de brazii sinucigasi ai putea spune, soarele care incearca neincetat sa strapunga stancile iar, apele repezi ale Bicazului care sapa continuu in stanca calcaroasa.
In fata acestor minunatii parca te incerca un semntiment de bucurie pentru ca faci parte din acest spectacol inedit al naturii. Chipurile uluite si mirate ale turistilor curiosi parca ii multumesc in felul lor naturii pentru acest spectacol frumos."
  
Deschid acest topic cu intentia de va face cunoscute Cheile Bicazului, , asa cum,la randul meu am fost convins de catre voi sa vizitez  ... Transfagarasanul. Cred ca sunt foarte multe de spus despre acest punct de pe harta locurilor unice din Romania, incepand de la barajul de la Bicaz si terminand cu Lacul Rosu, un intreg complex fulminand cu renumitele manastiri din Judetul Neamt, o intreaga zona de vizitat. As fi egoist sa tin doar pentru mine secretul acestor locuri fara sa-l impart si cu altii,convinsi fiind ca un weekend perfect inseamna nisip in slip si manele obosite; daca aveti ocazia nu ratati aceste locuri. Astept impresiile voastre,poze,sosele ... totul despre Cheile Bicazului.

Distante:
Bacau - 63 km - Piatra Neamt - 52 km - Cheile Bicazului (total 115 km) 
Iasi - 86 km - Roman - 49 km - Piatra Neamt - 52 km - Cheile Bicazului (total 187 km) 
Miercurea Ciuc - 55 km -Gheorgheni - 30 km - Cheile Bicazului (total 85 km) 
Targu Mures - 29 km - Sangeorgiu de Padure - 27 km - Sovata - 58 km - Gheorgheni - 30 km - Cheile Bicazului (total 144 km) 
Bistrita - 52 km - Reghin - 68 km - Toplita - 37 km - Gheorgheni - 30 km - Cheile Bicazului (total 187 km) 

Izabelaiza96: team ajutat e bine
megaled1: oi blin cit am sa scriu
Alte întrebări interesante