Ajutatima si pe mine plss. Calculati: 3×a-3×b+3×c, stiind ca:
a=(5+5÷5+2-2÷2)×2
b=[36-16÷(25÷5-12÷3)]÷5-4
c=7+3×[2-27÷(5×5+2÷1)]
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
a = (5+1+2-1)*2 = 7*2 = 14
b = [36-16:(5-4)]:5-4 = (36-16:1):5-4 = (36-16):5-4 = 20:5-4 = 4-4 = 0
c = 7+3*[2-27:(25+2) = 7+3*[2-27:27) = 7+3*(2-1) = 7+3*1 = 7+3 = 10
3*a+3*b+3*c = 3*14+3*0+3*10 = 42+0+30 = 72
b = [36-16:(5-4)]:5-4 = (36-16:1):5-4 = (36-16):5-4 = 20:5-4 = 4-4 = 0
c = 7+3*[2-27:(25+2) = 7+3*[2-27:27) = 7+3*(2-1) = 7+3*1 = 7+3 = 10
3*a+3*b+3*c = 3*14+3*0+3*10 = 42+0+30 = 72
Alte întrebări interesante
Engleza,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Spaniola,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă