Biologie, întrebare adresată de igoe, 9 ani în urmă

ajutatima va rog ce as pute scrie despre drepturile si responsabilitatile copilului intr-un eseu pe coala si ceva desene

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexuca
2
Drepturile si responsabilitatile unui copil 
 
              
Un copil are atat drepturi , cat si responsabilitati . Copil este orice persoana sub varsta de 18 ani . Copilul are dreptul de a avea parte de o dezvoltare adecvata , dreptul la viata si supravietuire , ceea ce inseamna ca statul este obligat sa faca tot ceea ce este posibil pentru a asigura supravietuirea si dezvoltare corecta a copilului . Alte drepturi ale copilului sunt si : protejarea identitatii , dreptul de a trai alaturi de parintii sai , respectul fata de opinia copilului , deci copii trebuie lasati sa se exprime liber si sa spuna ceea ce gandesc , accesul la informare corespunzatoare si nu in ultimul rand dreptul la protectie impotriva oricarei forme de violenta , adica sa se previna cazuri de violenta si abuz .
                Drepturile copilului sunt variate , insa exista si responsabilitati : respectarea si ajutarea parintiilor la treburi usoare ale casei , responsabilitatea de a invata pentru asi asigura un viitor cat mai stralucit .

alexuca: Poti mai dezvolta aceste idei .
Alte întrebări interesante