Ajutatima va rog frumos
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Răspuns:
a) (2/5)^2x*(2/5)^3=(2/5)^7
(2/5)^(2x+3)=(2/5)^7
2x+3=7
x=2
am folosit (a^m)^n=a^(m*n)
d nu se vede
Explicație pas cu pas:
Răspuns de
0
Răspuns:
Bună,la punctul d nu se vede ecuatia dar la a te pot ajuta.
a)[(2/5)^x]^2*(2/5)^3=2^7/5^7
2^2x/5^2x*2^3/5^3=2^7/5^7
2^2x+3/5^2x+3=2^7/5^7
adică 2x+3=7
2x=4
x=2
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă