Limba română, întrebare adresată de începătorgeo, 8 ani în urmă

ajutațimă vă rog frumos dau coroană la exercițiile:portofoliu și ne imaginăm.

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Daria586
1
Ne imaginăm
Căini sunt niște animale jucăușe .
Căini sunt niște animale care își iubesc stăpăni .
Nu toți căini sunt jucăuși ,uni sunt sălbatici.
Nu e bine să chinui câini .
Căini nu suferă pisicile .
nu știu la portofoliu ,dar la asta știu
Răspuns de ReginaAnonimelor
3
Portofoliu: COMPLETAȚI O FIŞĂ CU:
a)SPECIFICAȚII TEHNICE ŞI DE UTILIZARE PENTRU UN ASPIRATOR SAU O MAŞINĂ DE SPĂLAT ;
AM ALES ASPIRATORUL:
Specificații tehnice

Zelmer AQUAWELT 919.0ST este un aspirator ce poate fi utilizat atât cu sac, cât și fără, în funcție de preferința utilizatorului, oferind două tipuri de aspirare, uscată și cu spălare. Pentru aspirarea uscată folosește un sac Safbag anti-alergic, iar în cazul aspirării cu spălare, este bine de știut faptul că aspiratorul poate fi folosit pentru spălarea covoarelor, a tapițeriei și chiar pentru aspirarea apei de pe podea. Pentru aspirarea cu sac, capacitatea de colectare a sa este de 2,5 L, iar pentru aspirarea fără sac, recipientul are o capacitate de colectare de 5 L, extrem de mare, ce permite utilizatorului să aspire o suprafațăgeneroasă înainte de a-l goli. Puterea sa este de 1600 W, și generează o putere suficient de mare încât să aveți casa curată în cel mai scurt timp posibil.

Aquawelt încorporează două rezervoare, unul pentru apă și unul pentru detergent, ambele fiind detașabile pentru o întreținere mai bună a aspiratorului. De asemeni dispune de un filtru de apă, 2 filtre de spumă și un filtru HEPA, ce are grijă ca în urma aspirării, aerul din cameră să fie mult mai curat și mai proaspăt. Practic filtrează particulele de praf, reținând aproximativ 99% din ele. Este bine de știut că filtrul HEPA este lavabil, astfel că îl veți putea curăța destul de ușor sub jetul de apă.

În ceea ce privește accesoriile, aspiratorul Aquawelt este echipat cu o paletă extrem de generoasă și eficientă: perie standard, accesoriu pentru spații înguste, perie mică, perie pentru aspirare lichide, perie pentru spălare, perie Turbo și tub telescopic metalic. Nivelul de zgomot se ridică la 80 dB, suficient încât să i se simtă prezența atunci când este pornit, dar nu atât încât să deranjeze prea tare.
b)O REȚETĂ CULINARĂ.
INGREDIENTE

Pentru blat

 8 oua 160 g zahar 100 g nuci macinate 100 g faina

Pentru crema

 4 oua 200 g zahar 100 ml lapte 1 plic zahar vanilat 300 g unt

Pentru krantz

 150 g zahar 150 g nuci

MOD DE PREPARARE

Tort krantz ca la cofetărie – cea mai simplă rețetă!

Învaţă să prepari un tort krantz ca la cofetărie, cu nuci şi cremă delicioasă.

Mod de preparare:

Pentru blat, bateţi albuşurile cu zahărul, până devin spumă, apoi adăugaţi gălbenuşurile treptat, urmate de nuci şi făină.

Se toarnă aluatul într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc mediu, 180 de grade circa 20 de minute.

Se face crema din cele 4 ouă bătute cu zahărul şi laptele, apoi fierte la bain marie, până se îngroaşă. Se dă deoparte pasta de ou şi se bate separat untul până devine spumos. După ce s-a răcit crema, se adaugă untul bătut. Se dă la frigider, la răcit.

Se face kranţul prin caramelizarea zahărului, peste care se toarnă nucile pisate. Se amestecă bine, apoi se toarnă într-o tavă şi se lasă la răcit. Când s-a întărit caramelul, se sparge şi se pisează. Se aleg sau strecoară bucăţile mari de nucă caramelizată.

Se taie blatul răcit în două şi se unge cu jumătate din cremă, apoi se presară cu caramelul fin strecurat anterior. Se pune blatul deasupra şi se unge cu restul de cremă. Se ornează cu kranţ şi, eventual, cu jumătăţi de nuci.

NE IMAGINĂM:,, SUNT ZIARIST" IMAGINEAZĂ-ȚI CĂ EȘTI ZIARIST LA O REVISTĂ PENTRU COPII.CREEAZĂ UN ARTICOLINFORMATIV(5-7 RÂNDURI) DESPRE UN ANIMAL.PREZINTĂ-L ÎN FAȚA CLASEI.VOTAȚI CELE MAI BUNE ARTICOLE.
Câinele (Canis lupus familiaris) este una dintre subspeciile lupului cenușiu, fiind un mamifer carnivor din familia canidelor. Câinele este posibil să fie primul animal domesticit și cel mai folosit pentru muncă, vânătoare și companie din istoria oamenilor. Cuvântul „câine” denumește masculul speciei, iar termenul „cățea” este folosit pentru femelă.
Alte întrebări interesante