Limba română, întrebare adresată de sasuoctavian60oz0enu, 8 ani în urmă

ajutatima va rog frumos mie imi trebuie un rezumat si cinci intrebari asupra legendei Preda Buzescu de Dmitrie Bolintineanu.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de puiuflorindraga
1
Cred ca legenda la care te referi face referire la lupta care a avut loc intre Preda Buzescu.si Nepotul hanului tatar,care navalise in Tara Romaneasca  ,pt. a prada!Intrucat Preda Buzescu.....vede ca in luptele cu tatarii.....floarea armiei romane.....piere si lupta va fii pierduta.....isi face curaj si il provoaca pe nepotul  hanului la lupta!!Nepotul hanului era un  urias bine cladit si inzestrat de natura!Pt . a ilustra textul...o sa-ti dau si cATEVA cersuri":Iata ca nepotul hanului tatar,/Trece pe-un salbatec ,ager armasar!/Unde se arata pe intinsa vale /,Prin ostirea noastra isi deschide cale"! Am incheiat citatul!Cei doi incep lupta...care dupa cum spune legenda ,dureaza trei zile si trei nopti!In final,Preda Il invinge pe tatar....si apoi ostirea romana nimiceste "ordia" tatarreasca....gonind-o peste hotare!Cam asta ar fii rezumatul legendei!Nu stiu ce intrebari doresti....pt. ca nu specifici acest lucru!
Dar daca vrei....o sa incercam sa le punem:1)Pt ce navaleau popoarele migratoare si in special tatarii in tarile romane?2)Pt ce luau robi?De ce Nu isi puteau muncii pamanturile lor...pt. a obtine mijloace de trai!4)Ce lege le permitea sa ia avutul altor popoare!?5)Poporul nostru ,de ce nu atacau pe tatari??Sper ca iti va folosii ceea ce am scris !O seara placuta!


sasuoctavian60oz0enu: multumesc foarte mult
puiuflorindraga: Cu placere !Sper sa iti fii fost de folos!
Alte întrebări interesante