ajutatima va rog îmi trebuie azi sa trimit
Răspunsuri la întrebare
1.Efectul de sera este produs de acele gaze care permit radiatiei solare sa treaca prin atmosfera si sa atinga Pamantul dar capteaza o parte din radiatia infrarosie emisa de suprafata Pamantului si de straturile inferioare ale atmosferei si o reemite în atmosfera. Efectul se numeste efect natural de sera si contribuie la cresterea temperaturii planetei cu aproximativ 330 C fata de temperatura care ar fi înregistrata în absenta gazelor cu efect de sera. Aceasta face posibila viata si existenta organismelor vii în forma în care o cunoastem noi azi.
2.Cresterea temperaturii planetei se va observa, în primul rand, în intensificare schimbului de apa între pamant, atmosfera si mari si oceane. Cantitatile mari de apa ce se vor evapora vor determina caderi masive de ploi si zapezi care vor produce inundatii, eroziunea solului, stamutari de asezari, disparitia unor specii de plante si animale si adaptarea altora.
Intensificarea efectului de sera nu va avea aceleasi consecinte pe toata suprafata Pamantului. Regiunile polare vor fi mai afectate decat cele ecuatoriale si cele de coasta mai mult decat cele din suprafața interioara a continentelor.
3.Glaciațiune sau glaciație ori epoca de gheață este perioada de lungă durată de reducere a temperaturii medii anuale a climei Pământului la nivelul suprafeței sale și a atmosferei, ducând la o extindere a straturilor de gheață polare, continentale și montane.
Interglaciațiune sau perioadă interglaciară (ori alternativ interglaciație) este un interval geologic, de ordinul miilor (sau zecilor de mii) de ani, în care temperaturile medii anuale sunt sensibil mai ridicate decât temperaturile medii anuale ale unei glaciațiuni. Interglaciațiunile separă două glaciațiuni consecutive din cadrul aceleiași epoci de gheață.
5.Încălzirea globală este fenomenul de creștere continuă a temperaturilor medii înregistrate ale atmosferei în imediata apropiere a solului, precum și a apei oceanelor, constatată în ultimele două secole, dar mai ales în ultimele decenii. Fenomene de încălzire globală au existat dintotdeauna în istoria Pământului, ele fiind asociate cu fenomenul cosmic de maximum solar, acestea alternând cu mici glaciațiuni terestre asociate cu fenomenul de minimum solar.