Limba română, întrebare adresată de natalis81, 9 ani în urmă

Ajutatima va rog imi trebuieste o mica legenda despre trandafir.


ancuta20: compusa sau luata de pe net?
natalis81: de pe net dar sa fie micuta ca pentru copil de clasa 3

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Kreangaolguta
2
O legenda  ne spune ca in Gradina Raiului toti trandafirii erau de culoare alba-semnul puritatii. Cind Adam si Eva  au facut pacatul primordial si Dumnezeu i-a izgonit din Paradis, trandafirii de rusine s-au inrosit-de atunci trandafdirii rosii semnifica dragostea pasionala, sunt ce-a mai jingasa modalitate de a  spune-- te iubesc.In luna iunie , cind trandafirii sunt in floare, se petrec mai multe nunti.
  In India veke eczista un obicei , conform caruiea  cel ce aducea imparatului un trandafir  putea sa-i ciara orice. In vekiul I ran , tara apersilor poetii ia-u inchinat trandafirului sute de volume.In limba persana trandafirului i se zicea giul si persii isi numeau tara giulistan-gradina de trandafiri.In egipt tufele de trandafir  se cultiva  inca de prin sec 1 i.e.n.
   Dupa cum afirma Anacreon, trandafirul a luat fiinta din spuma alba ca laptele , care invelea corpul Afroditei, caind zeita dragostei  a esit din undamarii..Una dintre numeroasele legende sustine ca trandafirul isi datoreste provenienta Dianei, zeitei vinatoriei.Indragostita de Amur, zeita i-l temea din cauza Rozaliei, o nimfa draguta.Cuprinsa de o minie salbatica, ea o ademeni pe nefericita in tufis de scorombar si ranind-o cu spinii acestui tufar ghimpos o  omori.Gasindu-si iubita neinsufletita ,Amur prinse  a varsa lacrimi amare, ce cadeau pe scorombar.Stropita de lacrimile lui, tufa prinse a  se  acoperi cu niste flori minunate-cu trandafiri.
   In Grecia  trandafirul era simbolul  dragostei si frumusetei.Grecilor le placeau ghirlandele de trandafir , ei impodobeau cu trandafiri  carul de luota  al soldatului , ce se intorcea victorios  din razboi, ii presarau cu aceste flori drumul.Coroana de trandafiri impodobea capul miresei , cararea ce ducea  spre casa ei si asternutul nuptial erau presarate cu petale parfumate   de trandafiri.
   Dragoste pentru trandafir uneori depasea  limita rationalului.Dusumeaua salii  de ospaturi , in care Cleopatra , regina Egiptului l-a primit pe Marcus Antonius , afost acoperita  cu un strat de petale de trandafir .

natalis81: MERSI MULT
Alte întrebări interesante