Matematică, întrebare adresată de iurika, 9 ani în urmă

Ajutatima va rog
p:R➡R,p(x)=1supra lui 2x +1


c04f: renunta la tratatul de unde ai luat aceasta aberatie, sau este o proprie creatie? 
c04f: intrebi pe cei care stiu ce e aia o functie, tu probabil ai auzit , deci ai auzul bun, alt ceva scartaie
iurika: Spuni tu ce inseamna functi
Utilizator anonim: Domnule, noi te vom ajuta. Spune de unde este problema
Utilizator anonim: Si incearca sa scrii toate amanuntele
Utilizator anonim: ce cunoastem si ce trebuie sa aflam....
c04f: Daca esti serios si vrei sa stii ce e o functie iti spun, dar ma indoiesc sa intelegi fara explicatii si mai mule exemple: O relatie de corespondenta (notata f) intre doua multimi A si B care face ca fiecarui element din prima multime A sa ii corespunda un element unic din a doua multime B se numeste functie ,  definita pe A cu valori in B, si se noteaza f: A --> B ( se citeste functia f definita pe A cu valori in B)
c04f: Nu stiu daca ai avut nevoie numai de definitie, ca sa te "scoti" da intregul enunt al probleme
iurika: Determinati coeficientul unghiular si trasati graficul functiei
iurika: p:R➡R,p(x)=1supra lui 2x +1

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de c04f
10
Acum am inteles  textul este:  [tex]p(x)= \frac{1}{2} x +1 coeficientul.ungiular. este. \frac{1}{2} ,numarul. din.fata.lui x[/tex]
Finctia asta este definita pe R , x numai este la numitor. Graficul este o dreapta , nu se poate face aici. Incerc sa-ti explic: calculezi  f(0)=(1/2)0+1=1 avem punctul A(0;1)
apoi f(2)=(1/2)2+1=2 si punctul B(2;2), in plan ducem cele doua axe perpendiculare, reprezentam cele doua puncte si ducem dreapta ce trece prin A si B, obtinem graficul cerut.

iurika: Multumesc
c04f: Cu placere dar nu stiu daca ai reusit sa faci graficul? Ia pe axa oy, cea verticala un punct la o unitate in sus acolo e punctul A, apoi doua unitati pe axa ox(axa verticala) in dreapta originii si doua unitati pe axa oy in sus, duci perpendiculare pe axe in aceste puncte , unde se taie e punctul B, apoi duci dreapta ce vtrece prin A si B. 
Alte întrebări interesante