Limba română, întrebare adresată de valeriamarzari12, 8 ani în urmă

ajutatima va rog
scrieti o compuneti discriptiva peizagistica
dau coroana​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Marandrada
2

Primăvara a plecat veselă de la noi, însă ne-a lăsat florile și iarba care vor dăinui până când iarna, cu al său pantof de cleștar va păși pe acest pământ plin de viață și le va spune micuților fulgi de nea să danseze prin văzduh și să-i ofere pământului care va îngheța la vederea privirii a dulcei și totodată înfricoșătoarei crăiese a gheții, aducătoare de bucurie copiilor mari și mici, o pătură albă ca spuma laptelui.

În momentul de față, mă bucur de priveliștea și liniștea de care am parte la fereastra unei camere a casei bunicilor în încăperile căreia miroase indiferent de anotimp a prăjituri care reușesc să ne adune pe toți membrii familiei la masă când îi vizităm pe bătrânii aduși parcă din povești.

Peisajul de aici pare desprins din basme. În apropiere se află un mic râu lângă care mulți copii aleargă zâmbind cu fețișoare dulci. Vântul trece printre copaci, iar frunzele pomilor fructiferi tremură. Soarele nu se lasă mai prejos față de pufoșii nori și le zâmbește copiilor, încălzindu-le obrajii lor roșii de la atâta zburdat și admirându-și razele sale în apa limpede a râului. Câteva albine zboară din floare în floare, unii copii numără bulinuțele buburuzelor pe care le poartă greu pașii pe frunzulițe verzi, iar florile firave surâd când sunt culese de copilași pentru a fi duse la mamele celor mici ce speră că vor zbura într-o zi asemenea păsărilor cerului care se așază pe rămurele pentru a cânta un cântec ale cărui versuri sunt înțelese doar de ele. Prin preajma pomilor care și-au luat veșmintele de sărbătoare pline de lumină și culoare zboară fluturi multicolori care le șoptesc florilor că adoră parfumul lor.

Cuvintele sunt insuficiente pentru a descrie miresmele, ce aud, văd și simt aici.

Alte întrebări interesante