Istorie, întrebare adresată de mihaelagarconita, 9 ani în urmă

Ajutatzima va rog!Scrieti contributia lui Grigore Ureche,Miron Costin si Ion Neculce in dezvoltarea culturii romaneshti.
Exemplu:Episcopul Macarie---a alcatuit o cronica---de ce a alcatuit o cronica?pentru a sallva evenimetele din trecut.Va rog va dau 99 de puncte ajutatzima!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de agathachristie
5
Contributia acestor personalitati in dezvoltarea culturiiromanaesti este una cruciala intrucat anumei ei au ajutat la evoluarea  culturii prin operele lor, constituind prin aceste opere adevarati stilpi ai culturii romanesti 


agathachristie: de unde stii
agathachristie: ????
agathachristie: unde ma rog am gresit, daca vrei te rog sa fii amabila si sa ma corectezi
Răspuns de Utilizator anonim
7
Cei 3 cronicari moldoveni au redat in scrierile lor amintirea trecutului cunoscut de pana la ei. Au povestid despre daci si romani, despre razboaiele purtate intre ei, despre limba latina mostenita de catre romani.
Tot ei au scos in evidenta faptul ca desi traiau in 3 tari romanesti, romanii formau un singur neam si ca de la ¨Rim ne tragem¨ (adica de la Roma). Nu o data cronicarii vor insista ca ardeleanul, moldoveanul si munteanul vorbesc aceeasi limba si cu foarte mici diferente (existenta regionalismelor) graiul este unul, si este graiul romanesc. 
Lor trebuie sa le multumim pentru efortul realizat in pastrarea, transcrierea si distribuirea mai departe a tezaurului cultural antic si medieval romanesc cu acent pus pe elementele moldovenesti medievale.
Alte întrebări interesante