Biologie, întrebare adresată de andreeamihaelaion123, 8 ani în urmă

Ajutooooooooooooor,vă rooooooooooooooooog​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adixx
1

Răspuns:

Pădurile sunt ecosisteme complexe care apar in diferite zone climatice ale Terrei: păduri de foioase si conifere din zonele temperate, paduri de taiga din zonele subpolare, paduri de mangrove din zonele ecuatoriale, paduri de tip selvas etc.

In functie de zonele in care apar si de specificul acestor zone, padurile adapostesc vietuitoare diferite: in padurile de foioase din zonele temperate traiesc vulpi, ursi, lupi, mistreti, cerbi, pasari din genul Dryocopus (ciocanitoare), bufnite. In padurile de conifere traiesc lincși, cocoșul de munte. In padurile de tip taiga traiesc tigri, caprioare, lupi, vulpi argintii, canadiene (in taigaua canadiana). In padurile de tip selvas (in selvasul amazonian) traiesc capibara, serpi anaconda, jaguari, pasari si amfibieni policromi.

Padurea este o sursa esentiala de oxigen pe care il produce prin procesul de fotosinteza, detine resurse importante de fructe de padure, ciuperci, iar lemnul este utilizat pe scara larga pentru incalzire, fabricarea de mobila, obiecte din lemn. Prin procesul de evapotranspiratie, padurea actioneaza ca un moderator de temperatura, regland temperatura din mediul ambiant si intervine in producerea ploilor in zonele din vecinatatea ei. Datorita acestor importante beneficii este important sa o protejam.

Atunci cand mergem in padure este bine sa intretinem curatenia, sa nu lasam deseuri la voia intamplarii, sa nu aprindem focul decat in locuri speciale, sa nu taiem copacii verzi sau tineri.


andreeamihaelaion123: Îți mulțumesc foarte, forte mult!
Alte întrebări interesante