Istorie, întrebare adresată de danielganganuro, 9 ani în urmă

Ajutooor!!!Pentru cei care sunt buni la istorie!!
Determina influenta comertului masiv cu grane asupra dezvoltarii econimiei Basarabiei si a teritoriilor din stinga Nistrului. Am pus inca o data cu mai multe pct. VAAA ROOOG!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Legiuitorul
85
Agricultura a jucat un rol important in emanciparea tuturor semințiilor pentru ca i-a ajutat pe oameni sa se gospodăreasca singuri și i-a scos pe aceștia din starea de sărăcie si salbaticie. Agricultura sta in spatele cuvantului propietate. Inca din timpuri primordiale, fiecare rege, dorea sa aibe tot mai mult, drept pentru care, tot agricultura este cea care duce la aparitia conceptului de granita si, mai tarziu, la aparitia notiunii de stat, dar asta este o alta discutie.
Odata ce au trecut secolele, agricultura a continuat si continua sa reprezinte un factor de echilibru in ceea ce priveste dezvoltarea pe toate palierele a unei societati.
Anumite zone geografice din estul Europei si-au dezvoltat agriculturi propii, asa cum este cazul Basarabiei, care este o buna exportatoare de vin, asta inseama ca se ocupa cu cresterea strugurilor din toate categoriile. In ceea ce priveste comertul cu grane, se stie foarte clar faptul, ca Moldova de est este o tara cu un teren fertil, care-i da dreptul sa practice o agricultura de larga durata si sa alimenteze pe vecinii săi.
Orice comert, de orice tip, influențează intr-un mod pozitiv emigratiile de populatie dintr-o parte intr-alta, deoarece toti oameni isi doresc sa munceasca, iar acolo unde este pamant de cultivat, inseamna ca este si  hrana, daca este hrana,  oamenii se pot alimenta pentru a creste sanatos.
Problematica zonei dintre Bug si Nistru este una foarte simpla. Odata cu formarea Rusiei tariste a luat loc un proces de rusificare a acelei zone, povestea este foarte lunga asa ca n-am sa bat moneda foarte mult pe subiectul asta. Foarte multi oameni, vorbitori de limba Romana, s-au stabilit pe cele doua maluri ale raului NISTRU, odata ce au ajuns pe acele pamanturi, este clar faptul, ca au inceput sa face ce stiau mai bine, adica sa are pamantul, sa-l lucreze si sa traiasca de pe urma lui, atat ei, cat si copiii lor.

danielganganuro: oho...........
Alte întrebări interesante