Istorie, întrebare adresată de petroaiacasian, 9 ani în urmă

Ajutooor! Scrieti va rog un eseu in care sa prezentati "Importanta monarhiei constitutionale pentru dezvoltarea statului roman". Eseul trebuie sa contina elemente din constitutia din 1866 si rolul sau in impunerea monarhiei constitutionale, implicarea monarhiei in modernizarea si dezvoltarea tarii, obtinerea independentei statale. Nivel de cunostinte: clasa 8. Imi trebuie trei sferturi de pagina A4. Va roog.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de IoanaHm
3
În timpul regelui Carol I România devine un stat modern care este guvernat prin principe liberale. Mai  târziu, în anul 1866 se adoptă Constituția liberară din 1866 care a avut drept model cea Belgiană. Grupările politice precum liberalii și conservatorii devin partidele politice moderne. Pe plan economic și cultural, se crează Banca Națională a României în anul 1880, se construiesc căi ferate, se reorganizează învățământul și este creată Academia Română. 
După proclamarea regatului în 1881, România a fost recunoscută drept una din cele mai importante state din Europe estică și balcanică.

petroaiacasian: merci
Alte întrebări interesante