Matematică, întrebare adresată de Andrett12, 9 ani în urmă

Ajutooor va rog.....

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AnelisseBrainly
1

a =   \sqrt{ {(2 \sqrt{3 } - 3) }^{2} }  + 2 \sqrt{ {( \sqrt{3} - 2) }^{2} }  \\  =  2 \sqrt{3}  - 3 + 2( 2 -  \sqrt{3} ) \\  = 2 \sqrt{3}  - 3  - 2 \sqrt{3 }   +  4 \\  = 1.

Radical dintr-un număr la pătrat este numărul de sub radical (√x²=x), de exemplu: √7²=7, pentru că √7²=√49=7;

Când iese de sub radical, trebuie să fie în modul, așadar in situația (√3-2) schimbăm ordinea.


Andrett12: Mersi
Alte întrebări interesante