Fizică, întrebare adresată de nicoletasacultan2520, 8 ani în urmă

ajutooor va rooog ajutati-ma va rooog mult E URGENT!!!!Cine îmi răspunde la intrebare ii voi da inima si ma voi abona va rooog mult E URGENT ajutati-ma va rooog!!!!!Va rog mult din tot sufletul meu E URGENT!!!!
DAU COROANĂ!!!!VA ROG IMI TREBUIE ACUMMM!!!​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dorinbutusina
0

Răspuns:

a. Lumina de la Soare cade pe Pamant, este reflectata de acesta si observata de cosmonauti. Pamantul este un corp luminat si imprastie lumina care cade pe el. In mod identic noi vedem Luna in noptile senine.

Explicație:

b. licuricii, pestele unditar, meduzele( unele specii), sepia, dinoflagelatele (sunt un tip de alge unicelulare cunoscute sub numele de alge de foc. Se găsesc atât în ​​mediul marin, cât și în cel de apă dulce. Unele dinoflagelate sunt capabile de bioluminescență datorită producției de compuși chimici care produc lumină atunci când reacționează. Bioluminiscența este declanșată de contactul cu alte organisme, obiecte sau de mișcarea suprafeței valurilor. Scăderile de temperatură pot provoca, de asemenea, strălucirea unor dinoflagelați. Dinoflagelatele folosesc bioluminiscența pentru a se feri de prădători. Când aceste organisme se aprind, dau apei o nuanță frumoasă albastră, strălucitoare.)

Alte întrebări interesante