Limba română, întrebare adresată de radu4021, 8 ani în urmă

AJUTOOR URGENTBDAU CORONITA SI 5 STELE VA ROOOG



Redactează o compunere după planul de idei de mai jos si cu un final

a) Cand?Unde?Cine?
b) Ce s-a întâmplat
c)Cum sa finalizat întâmplarea?
d) Ce învățătura se poate desprinde ?
,, Din ziua aceea m-am hotarat sa nu mai mint si sa ascult de sfaturile doamnei invatatoare. Minciuna are picioare scurte​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anamariarus1201
6

Răspuns:                    

                                         Prima zi de scoala

  Azi este prima zi de scoala, asa ca ma trezesc mai devreme decat o fac de obicei pentru a ma pregati. Chiar daca stiu ca doamna invatatoare a spus ca trebuie sa merg in uniforma si eu chiar i-am spus ca asa o sa fac ,aleg sa ma imbrac altcumva, deoarece mie nu imi place sa port uniforma.

     Urmeaza sa ma intalnesc cu colegele mele inainte cu cincisprezece minute  inainte de inceperea festivitii . Observ ca toate colegele mele au uniforma, doar eu nu o am. Ma simt prost stiind ca doamna invatatoare chiar a precizat cum sa fim imbracati in prima zi de scoala, iar eu nu am ascultat-o.

  Festivitatea a inceput . Cand doamna invatatoare ma vede, gestioneaza cu fata ca si cum ar fi dezamagita ca am mintit-o  si putin nervoasa ca nu port uniforma, iar pe langa asta toti colegii radeau de mine ca nu am uniforma si imi puneau repetate intrebari, pentru mine, foarte enervante.

    Au trecut patru ani de la aceasta intamplare iar pana la urma doamna invatatoare m-a iertat pentru ca i-am promis sa nu o mai dezamagesc, dar din ziua aceea m-am hotarat sa ascult sfaturile doamnei invatatoare si am inteles ca '' minciuna are  picioare scurte''

Explicație:

sper ca este bine si sper ca te-am ajutat!

Alte întrebări interesante