Limba română, întrebare adresată de carmen1594, 8 ani în urmă

Ajutor !!!! Ajutor!!

Schimba perspectiva asupra lumii , încercând sa o privești din puncte de vedere diferite, cum ar fi al pietrei , al fructului , al soarelui, al frunzei etc. Scrie un text in care aa folosești cât mai multe cerne la condițional-optativ, prezent și/sau perfect. De exemplu: Dacă as fi o piatra.

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de atironeac83
52

Răspuns:

Daca as putea fi orice inafara de om ,m-as ´bucura de fiecare clipa, fiecare raza de soare , fiecare suras de copil, fiecare curcubeu ,adica m-as bucura de viata. Daca m-as afla in starea unei pietre as vrea sa fiu una de pe fundul uniu rau, pentru a auzii linistea apei si a privii razele soarelui. Daca as fi un fruct , as vra sa fiu o banana , aceasta crescand in sens contrar gravitatiei...pana la urma as vrea sa fiu orice, doar pentru a putea vedea cum e sa fi altceva decat un om rece si fara de sentimente.


fuleaandrei27: ms
valentina71853: multumesc
Răspuns de amedeea82
19
Dacă as fi o piatra , viața mea ar fi total diferită ,pentru ca trăirile pe care la simți atunci când ești om sunt diferite de trăirile unei simple pietre.Piatra ,fizic ,nu are un suflet dar spiritual pt unii are .Lumea este mai mică și mult mai buna deoarece greutățile și greselile sunt mai mici , gândacii ,Insectele și alte ființe minuscule își fac case sub plăpândă piatra dar ,întotdeauna ea nu va fi singura ...cu va avea pe cineva ...ori ca va fi un mic gândac sau o furnica .Pentru o zi as vrea sa stiu cum e sa fi o piatra dar din păcate , este imposibil...
Alte întrebări interesante