Limba română, întrebare adresată de pika3806, 8 ani în urmă

Ajutor !!Am nevoie urgent nu ma ajuta nimeni ! ! VAROG EU AM NEVOIE DE 10 SA IMI TERMINE MEDIA !!!!
referat radiatii termica ce vine pe pamant de la soare


pika3806: NU RASPUNDETI DOAR PENTU PUNCTE

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de naty4469
1

Răspuns:

Radiația termică este radiația electromagnetică emisă de toate corpurile aflate în stare condensată, la temperaturi mai mari de zero absolut. Ea este generată de agitația termică a constituenților substanței (atomi, electroni, ioni) care sunt în același timp purtători de sarcini electrice.

Radiatia termica patrunde prin orice material care nu o reflecta.

Datorita radiatiei termice, pe timp de vara apar unele dintre cele mai cunoscute fenomene: supra-incalzirea obiectelor lasate la soare, topirea asfaltului, incalzirea apei din mari si oceane, caldura excesiva din etajele superioare ale cladirilor.

Pe timp de iarna, cel mai bun exemplu de pierdere a caldurii prin radiatie termica este un experiment foarte simplu: cand este ger afara, apropiem obrazul (fara sa lipim) de o fereastra. In functie de temperatura de afara vom simti imediat cum caldura ne este absorbita de fereastra rece. Acest fenomen este tot transfer termic prin radiatie, dar in sens invers fata de cel din timpul verii.

Unele izolatii termice clasice au o oarecare capacitate de absorbitie a radiatiei termice, insa niciunul nu are capacitatea de a o opri sau reflecta. Singurul material care poate sa realizeze acest lucru este izolatia termica reflectiva.

Pe timp de vara, lipsa unei membrane reflective va genera aparitia efectului de sera la etajele superioare ale cladirilor. Acestea se vor supra-incalzi si vor necesita foarte multe resurse energetice pentru a fi climatizate. De rezulta indirect si scaderea drastica a confortului datorita functionarii aerului conditionat la volum mare, cat si inrautatirea starii de sanatate, observatie valabila pentru persoanele sensibile la aerul conditionat.

Alte întrebări interesante