Limba română, întrebare adresată de denisandrei, 9 ani în urmă

AJUTOR !!!!!!!!!! Am si eu nevoie de ideile principale la povestea Cenusareasa de Fratii Grim . Nu sper sa imi ziceti sa caut pe net !!!!!!!!!! VA ROG !....

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de InimioaraAna
23
1.Mama fetei a murit,iar tatăl acesteia s-a recăsătorit după puțin timp se la tragedie.
2.Mama vitrega a Cenușeresei o excludea și o punea la treaba grea.
3.Pe când tatăl se ducea la târg,fetele ii ceruseră sa le aducă bijuterii,rochii, dar Cenușăreasa i-a cerut doar o Crenguța care i se va agata în pălărie pe care urma sa o planteze la mormântul mamei.
4.Când printul a trimis vorba în sat\oraș(nu mai știu sigur ce era) a dat veste ca își cauta consoarta(nevastă),iar cele doua viclene de surori imediat au tresărit în căutarea bijuteriilor și hainelor cu care va urma sa plece la bal.
5.Cenușeresei ii fu impus ca dacă vrea sa meargă la bal sa curețe ce i se spusese.Dar aceasta își chema pasarelele care ii făcură treaba,astfel ajunsese la bal.
6.Printul se îndrăgostește imediat cum o vede și o alege ca soție,în cele din urma,cum spunea vraja,a fugit la ora 00:00 rămânândui printului doar pantoful de cleștar.
7.Ziua următoare fata fu căutată,iar cele doua surori,ba își tânără din deget,ba din călcâi,iar pasarelele de prin copaci anunțau printul sa se uite la sângele care curgea din pantof.
7.Fata fu în cele din urma găsită și au trăit fericiți pana la adânci bătrâneți.
Sper ca te-am ajutat.Coronița?Sărbători fericite!

InimioaraAna: Coronița? :*
denisandrei: da
InimioaraAna: ms ;)
alexei000: vreau si eu coronita
denisandrei: ti-am dat si tie
Alte întrebări interesante