Biologie, întrebare adresată de ofatavisatoarezzz, 8 ani în urmă

Ajutor! Bucățile de pâine puse în gură sunt formate cu ajutorul.........., fărâmițarea este transformarea......... a hranei.
Pe măsura mărunțirii tot mai fine a bucăților de pâine are loc îmbinarea lor cu.......... . Prin mișcările.......... se asigură îmbinarea uniformă a acestora cu salivă și se formează......... .
Saliva conține.........., sub acțiunea cărora glucidele compuse (amidonul) din pâine se descompun până la glucide simple (glucoză). Ca rezultat pâinea capătă un gust......... . Prin mișcările.......... și ale mușchilor obrajilor bolul alimentar este împins spre......... .
Dacă punem un deget pe partea interioară a gâtului și înghițim simțim ...........,timp de câteva secunde el ajunge în......... .
In stomac bolul alimentar este supus acțiunii......... și după câteva ore el se transformă în.......... . Prin mișcări peristaltice ale stomacului, chimul alimentare în.......... .
In intestinul subțire substanțele nutritive conținute în chimul alimentar sunt supuse acțiunii.........., ca urmare, se obțin........... care vor fi absorbite de către celulele intestinului pentru a fi distribuite în tot corpul. Ceea ce nu a putut fi descompus și absorbit trece în............ .
Resturile nedigerate străbătând intestinul gros datorită concentrației........... din pereții lui devin tot mai consistente, deoarece o parte de............ este absorbită. Se formează.......... care sunt eliminate prin........... . Resturile nedigeate ale bucății de pâine sunt eliminate după 48 de ore de la ingerarea lor. ​ Helllpppp

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de aleaiactaest
1

Dinților, mecanică, salivă, fizice, bolul alimentar, amilaza salivară, dulce, limbii, faringe sau esofag, stomac, sucului gastric, chimul alimentar, duoden, sucului intestinal și pancreatic, substanțe simple absorbabile, intestinul gros, musculaturii netede, apa, fecalele, defecație sau anus

Alte întrebări interesante