Evaluare Națională: Lb. Română , întrebare adresată de minekratt017, 8 ani în urmă

AJUTOR!
Care credeți că sunt cele mai bune secvențe din "Inocenții" de Ioana Pârvulescu pe care le pot folosi la EN la ex cu asocierea cu un alt text citit (cred că ex 9)
Mă gândesc că cea mai buna ar fi secvență cu anticarul dar care credeți că sunt 3 cele mai utile?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ana427257
3

Răspuns:

Depinde, in primul rand, de valoarea culturală/morală pe care tu dorești să o evidențiezi.

Astfel, daca vrei sa evidențiezi:

  • Educația prin lectura

Aici merge secventa in care copiii fac cunoștință cu anticarul, fiind introduși de către această persoană în lumea cartilor.

  • Familia (plus relația nepot-bunic)

Sunt potrivite multe pasaje din carte, printre care secventa in care copiii deprind diverse limbi (franceza, maghiara din cate țineam minte și chiar esperanto) cu ajutorul unchilor săi și nu numai.

  • Jocul

Jocul reprezintă modalitatea prin care anumite tradiții și obiceiuri ale copilăriei sunt transmise din generație în generație. In volumul semnat de către Ioana Pârvulescu, sunt surprinse nenumărate secvente in care copiii se joacă (când se jucau cu anticarul sau când se jucau cu acel brad din fata casei)

  • Istoria

Daca ai citit acest roman, cu siguranță îți amintești de secvența in care se însemnau schimbările în ceea ce privește denumirea orașului Brașov, locul unde trăia respectiva familie (schimbări care au avut loc în urma unor evenimente istorice, fiind perioada celui De-al Doilea Război Mondial din ce țineam minte)

Acestea ar fi 4 valori culturale identificate de mine in romanul "Inocenții" de Ioana Pârvulescu. Sper că ți-am fost de ajutor.

Succes!


minekratt017: mulțumesc mult, o să mă ajute foarte mult la vară când voi repeta topul de la capăt, este foarte util
ana427257: Mă bucur! <3
Alte întrebări interesante