Matematică, întrebare adresată de andreeamsufanapbyu35, 8 ani în urmă

Ajutor cu acest calcul!40 puncte!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de carmentofan
0

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

= 3/2 + (5/2)^6 : (5/2)^4 - 5/10 - 25/4

= 3/2 + (5/2)^2 - 1/2 - 25/4

= 3/2 + 25/4 - 1/2 - 25/4

= 3/2 - 1/2 + 25/4 - 25/4

= 2/2

= 1

Răspuns de andyilye
0

Răspuns:

1

Explicație pas cu pas:

{\Big( \frac{2}{3} \Big)}^{ - 1} + { \Big[{\Big( - \frac{5}{2} \Big)}^{2}\Big]}^{3} : {\Big( - \frac{5}{2} \Big)}^{4} - 0.5 - 6 \frac{1}{4} =  \\ = \frac{3}{2} + {\Big(\frac{5}{2} \Big)}^{6} : {\Big(\frac{5}{2} \Big)}^{4} -  \frac{1}{2} - \frac{25}{4} = {\Big(\frac{5}{2} \Big)}^{6 - 4} + \frac{3 - 1}{2} - \frac{25}{4} \\ = {\Big(\frac{5}{2} \Big)}^{2} +  \frac{2}{2} - \frac{25}{4} = \frac{25}{4} + 1 - \frac{25}{4} = 1

Alte întrebări interesante