Istorie, întrebare adresată de locamoca36, 8 ani în urmă

AJUTOR! DAU COROANĂ!!! Identificați elementele preluate de creștinism de la religia iudaica. ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lifosa7568
1

Răspuns:

Creștinismul, ca religie monoteistă, s-a dezvoltat din iudaism, iar multe dintre elementele sale au fost preluate din religia iudaică. Unele dintre acestea sunt:

   Conceptul de monoteism: Creștinismul, ca și iudaismul, se bazează pe credința într-un singur Dumnezeu care este creatorul universului și care are putere absolută.

   Biblia: Creștinismul se bazează pe Vechiul Testament, care este aceeași carte sfântă ca și pentru iudaism.

   Legea lui Moise: Creștinismul a preluat multe dintre legile și regulile morale din Legea lui Moise, care sunt prezentate în Vechiul Testament.

   Ritualurile și sărbătorile: Creștinismul a preluat multe dintre ritualurile și sărbătorile iudaice, cum ar fi sărbătoarea Paștelui sau Săptămâna Mare.

   Conceptul de mesia: Creștinismul a preluat conceptul de mesia din iudaism, care se referă la un salvator sau un înțelept care va veni să elibereze poporul evreu și să instaureze o lume nouă.

   Templul din Ierusalim: Creștinismul a preluat importanța și semnificația Templului din Ierusalim în religia iudaică, care a fost un loc sfânt al adorării pentru evrei.

   Învățături și tradiții: Creștinismul a preluat multe dintre învățăturile și tradițiile iudaice, cum ar fi cele legate de moralitate, dreptatea socială și ținerea legii divine.

Explicație:

Alte întrebări interesante