Istorie, întrebare adresată de raissaraissaa92, 7 ani în urmă

AJUTOR !!!DAU COROANA!!! Prezentați rorul artei din Grecia Antică în cadrul mostenirii culturale a Antichitatii.​​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ideigeniale
3

Buna!(⁠☆⁠▽⁠☆)

Arta din Grecia Antică a fost una dintre cele mai semnificative realizări culturale ale Antichității și a avut o influență considerabilă asupra artei și culturii europene și occidentale în general. Arta greacă antica a fost un simbol al frumuseții, armoniei, echilibrului și perfecțiunii.

În arhitectura greacă antica, se disting cele trei ordine arhitecturale principale: ordinea dorică, ordinea ionică și ordinea corintică. Acestea au fost utilizate pentru construcția templelor și a altor clădiri publice, cum ar fi teatrele, amfiteatrele și stadioanele.

În sculptură, artiștii greci antici au creat opere de o frumusețe și de o realism extraordinare. Sculpturile reprezentau atât zei și eroi, cât și oameni obișnuiți. Cele mai cunoscute sculpturi grecești antice includ Venus din Milo, Hermes cu copilul Dionysos, Discobolul lui Myron și Victoriei lui Samothrace.

În pictură, arta greacă antica a fost reprezentată prin fresce, mici panouri de lemn și vase pictate. Multe dintre aceste lucrări au fost influențate de mitologia greacă și au fost folosite pentru a decora templele și clădirile pe publice.

Literatura greacă antica, de asemenea, a fost extrem de importanta si a avut un impact puternic asupra culturii europene. Homer este considerat cel mai mare poet al Greciei antice și a scris epopeile Iliada și Odiseea, care au fost inspirația multor opere literare ulterioare.

Sper te-am ajutat!(⁠☆⁠▽⁠☆⁠)

Coroana?(⁠◍⁠•⁠ᴗ⁠•⁠◍⁠)

Alte întrebări interesante