Istorie, întrebare adresată de raissaraissaa92, 7 ani în urmă

AJUTOR!!!DAU COROANA!!!VA ROOG!Prezentati doua asemanari între etapele etnogenezei romanesti si cele ale constituirii unui alt popor medival european .​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1

Răspuns:

Etapele etnogenezei românești și cele ale constituirii unui alt popor medieval european pot avea două asemănări, și anume:

Formarea unui sentiment de apartenență comună - Atât în cazul românilor, cât și în cazul altui popor medieval european, s-a format un sentiment de apartenență comună prin intermediul tradițiilor, obiceiurilor, limbii și culturii comune. Acest sentiment a ajutat la consolidarea identității și la unificarea grupului.

Evoluția sistemului politic - În ambele cazuri, au existat perioade de evoluție a sistemului politic, cu transformări de la forme de organizare tribale la forme de organizare mai complexe, cum ar fi monarhia. Acest proces a contribuit la consolidarea statului și la creșterea puterii politice a grupului.

Acestea sunt doar câteva dintre asemănările dintre etapele etnogenezei românești și ale constituirii unui alt popor medieval european. Este important de reținut că fiecare proces etnogenetic este unic și reflectă influențe specifice, istorice și culturale.

Explicație:

Răspuns de roby79ro
0
Ce reprezintă unul independente, cu organizare și conducere proprie, numite Unul dintre cele mai mari polisuri era Atena. Aici, in sec. VIH, puterea de decizie in alegerea conducatorilor aparţinea poporului. Acest tip de organizare politică se numea şia devenit un model pentru multe popoare moderne. Un alt polis foarte important a fost Sparta. Spartanii aveau un mod de viață aspru, iar scopul educației tinerilor spartani era ca aceştia să devină cei mai buni războinici Greci credeau în mai mulţi zei, pentru care au ridicat altare şi temple. Cel mai important dintre zei era In secolul al IV-lea. polisurile greceşti au fost supuse de regatul Macedoniei. Roma a luat centrul Peninsul in sec. al Vill-lea x un mic oras, Roma c extins cucerind ter din jur, devenind cu timpul un au ceremonii şi cole, unde aveau vorbita de romani, a fost timp folosită ca o a universală in intreg periul Roman. Romanii bogaţi tr in case mari, numite Bärbag purtau manti albe de lånă numite şi se întâlneau să disc în pieţe publice, numi Daci Romanii credeau în mai mulţi zei, în onoarea cărora ridicau temple. Un templu celebru, foarte bine păstrat la Roma, este Nobili se numeau şi purtau pe cap căciuli, ca semn al poziției lor în societate. Dacii locuiau cu circa 2.000 de ani în urmă pe teritoriul României de azi. Făceau parte din marea familie a Locuiau Dacii trăiau organizaţi în in aşezări mici, sate, şi în aşezări mai mari, întărite, numite Făceau comerţ cu negustorii din cetăţile LISTA DE CUVINTE civilizatie Columna lui Traian dava Decebal democratie domus forum gladiatori grecești imperiu latina din zona Mării Negre. Dacii se închinau mai multor zei. Cel mai important era Regele dac a purtat mai multe lupte cu împăratul roman După 106 d.H., Dacia a devenit Panteon polis popoare provincie romană tarabastes În cinstea acestei victorii, Traian a construit la Roma un monument care înfăţişează luptele dintre daci şi romani. toga tracilor Traian triburi Zeus Zalmoxis

raissaraissaa92: Copy paste
raissaraissaa92: Nu are nici o legatura
Alte întrebări interesante