Evaluare Națională: Lb. Română , întrebare adresată de cristian19052007, 8 ani în urmă

Ajutor!!!!!!!!!!!!
Descrie un peisaj din memorie,eventual,dupa o excursie in sinul naturii,folosind timpul trecut.Utilizeaza cit mai multe epitete,comparatii.Prezinta mai multe detalii despre:
a) tipul peisajului (padurea,parc,deal,riu,lac,mare,munte etc.)
b) localizarea lui;
c) anotimpul/perioada ia care l-ai vizitat;
d) formele,culorile,luminile vazute,sunetele auzite,mirosurile sesizate;
e) impresia generala pe care ti-a produs-o acest loc.
varogggg dau 30 de puncte. varog frumos imi trebue peste o ora adica peste 60 min varog. sinca ceva compunerea sa fiba scurta. varog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tudorleo007
1

Delta Dunării

Cui nu-i place să petreacă o zi senină, pe apă? Mai ales o zi petrecută în cea mai mare rezervația de acest fel , o zi in Dunăre.

Era vara cand , pe apa ce suspina continuu am străbătut minunată Dunăre, pe o șalupa ce se legana in curentul apei. Privind cerul senin de care se agață soarele ale cărui raze împușcau pământul,zaream pelucanii si pesacrusii, însă nu era de mirare, doar am ajuns in ,,Raiul Pasarilor". Aceste mici detalii iti presară drumul ce va urma si te va uimi.Plantele grațioase așteptau să fie fotografiate de către vizitatori : nufarul galben care părea că absoarbe culoarea profundă a soarelui și nufarul alb ce ofera o pata de culoare aparte Dunării,o puritate extraordinară!

Pe lângă acestea regăsim si animalele surprinzatoare , și nu la zoo ,ci în habitatul lor natural: vulpea cea șiraeată,popandaul și pisica sălbatică cu ochii aprigi ațintiți asupra prazii. Pe lângă animale sălbatice poti zării si înecate precum albinele ce sunt trezite de mirosul imbietor al florilor, fluturii aurii ce roiesc prin jur și greierii cu miile ce te vor acompania pe toată durata plimbării cantandu-ti din citatarele improvizate.

Astfel la finalul călătoriei vei adăuga încă o fotografie minunată in albumul amintirilor frumoase!


tudorleo007: sper ca te-am ajutat!
Alte întrebări interesante