Engleza, întrebare adresată de Lamkii, 9 ani în urmă

Ajutor la traducere??

Anexe:

Utilizator anonim: Vrei sa iti dau eu un dictionar bun ?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Geta1955
1
Probleme de-a lungul raului Quangga.

Raul Quangga curge prin patru tari: Alessia, Bordang, Chartis si Dinder. De mii de ani economia fiecarei tari s-a bazat pe agricultura si apa din rau a fost folosita pentru irigarea recoltelor. Totusi, acum, unele tari au inceput sa isi schimbe economia.
Alessia.
Prima problema este ca Alessia are prea putin lemn sau carbune pentru a produce electricitate. Banca Mondiala i-a imprumutat Alessiei 200 de milioane de dolari si cu acesti bani a fost construit un baraj pentru generarea de electricitate prin caderea apei pentru populatia in crestere. Ca rezultat, celelalte tari au acum mult mai putina apa pentru a-si iriga culturile. Totusi, Alessia s-a oferit sa construiasca retelete de irigatii celorlalte tari.
Bordang.
A doua problema este ca fermierii din Bordang au fost convinsi sa cultive trestie de zahar si alte tipuri de recolte destinate vanzarii. Bordang poate exporta recolta (si astfel sa aiba un venit ridicat) dar aceasta are nevoie de mult mai multa apa decat recoltele traditionale. In multe locuri, albia raului a fost modificata pentru a iriga noile recolte. Aceasta inseamna ca nivelul raului in Chartis si Dinder e deseori multi mai scazut decat de obicei.
Chartis.
O alta problema este ca Chartis a construit multe fabrici chimice si de vopseluri de-a lungul raului. Dinder crede ca fabricile din Chartis deverseara o gramada de chimicale in rau. Multi pesti au murit si e periculos sa inoti sau sa te speli in rau in Dinder.
Dinder.
Dinder contribuie si ea la probleme. Capitala era in sud-estul tarii, dar a fost descoperit aur langa raul Quangga. Guvernul a decis sa mute capitala la nord-vest si vrea sa construiasca trei mari rezervoare de apa pentru opt milioane de oameni care vor locui in noul oras. Totusi nu exista destula apa sa umple rezervoarele.
Cele patru tari se vor intalni in curand pentru a-si discuta problemele si pentru a gasi solutii.

Alte întrebări interesante