Engleza, întrebare adresată de Lamkii, 9 ani în urmă

Ajutor la traducere ??????

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Krawn
0
Primul text:
O insulă, două țări:
Irlanda a avut o istorie foarte dificilă. Problemele au început în secolul al șaisprezecelea, când conducătorii englezi au încercat să cucerească Irlanda. Majoritatea irlandezilor erau (și sunt) catolici, dar conducătorii englezi erau protestanți. Englezii au luat pământul catolicilor și l-au dat fermierilor protestanți scoțieni și englezi. Timp de sute de ani, irlandezii catolici au luptat împotriva englezilor. În cele din urmă, în 1921, guvernul britanic a fost forțat să redea independența Irlandei de sud. Rezultatul este că astăzi există două „Irlande”: Irlanda de Nord, în nord,  care face parte din Regatul Unit. Republica Irlandeză, în sud, este o țară independentă.

Al doilea text:
Peisajul și clima:
Irlanda este uneori numită și „Insula de smarald” deoarece este o insulă extrem de verde cu o climă umedă, dar caldă.

Al treilea text:
Oamenii și viețile lor:
În anii 1840 principala recoltă, cartofii, a fost afectată de o boală și în jur de 750,000 de oameni au murit de foamete. Acest lucru și lipsa locurilor de muncă au forțat mulți oameni să părăsească Irlanda și să trăiască în Statele Unite, Regatul Unit, Australia și Canada. Ca o consecință a acestor probleme, populația a scăzut de la 8.2 milioane în 1841, la 6.6 milioane în 1851.

Timp de mulți ani, majoritatea oamenilor irlandezi și-au câștigat existența ca fermieri. Astăzi, multe persoane încă lucrează pe pământ, însă din ce în ce mai mulți oameni se mută în orașe pentru a lucra în industrii și birouri. Viața în orașe este foarte diferită de cea de la țară, unde lucrurile se dezvoltă mai încet, la propria lor pace.

Al patrulea text:
Cultura irlandeză:
Irlandezii sunt faimoși pentru felul lor prietenos și călduros de a fi. Oscar Wilde, un faimos dramaturg irlandez, a spus odată că irlandezii erau „cei mai vorbăreți de la greci”.

De la independență, Irlanda a reînviat propria sa cultură de muzică, limbaj (irlandeza, o formă galică), literatură și cântat. Diferite zone au diferite stiluri de melodii vechi irlandeze care sunt cântate fără instrumente. Alte tipuri de muzică irlandeză folosesc diferite instrumente ca harpa, viola (vioara), fluiere și cimpoiul irlandez.



Alte întrebări interesante