Limba română, întrebare adresată de yoana0, 9 ani în urmă

Ajutor! Marti am teza si ne da sigur sa caracterizam un personaj (din toate lecturile studiate)si as vrea sa imi spuneti cum se caracterizeaza un personaj, un fel de plan ca sa fie in general.Va roogg fara alte sait-uri.Doar din experienta proprie.

P.S. sunt in clasa a 6-a

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de shela
1
Mai intai poti spune din ce opera face parte acel personaj, apoi daca este principal, secundar...., trasaturi morale si fizice , si ce parere au celelalte personaje despre pers. respectiv.
Răspuns de piggy
1
in introducere incepi cu;x este personahul principal al operei literare y deoarece participa la toate etapele actiunii desfasurate pe momentele subiectului.Acesta este caracterizat in mod direct(de catre narator,personaje sau autocaracterizare -depinde te textul pe care il ai sau in mod indirect prin limbaj ,comportament,gandire,nume ,relatiile cu celelalte personaje).Apoi in cuprins vei povesti cate ceva despre personajul respectiv ,descriindu-l(.statut social etc). in incheiere iti poti scrie propria opinie sau parerea ta personala despre personaj aducand in sprijinul acestei afirmatii cateva argumente. Ceea ce ti-am scris acum e doar o schema ,dar tu mai poti dezvolta. Sper ca ti-am fost de folos.:D
Alte întrebări interesante