Istorie, întrebare adresată de Lenutza121, 9 ani în urmă

AJUTOR PLIZ DAU COROANA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1.determina care din programele de la 1848 1849 au fost mai radicale
2.explica motivele implicarii elitei intelectuale romanesti in evenimentele de la 1848
3.enumera particularitatile revolutiei de la 1848 -1849 DIN TARILE ROMINE

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
112
1.  cel mai radical program revolutionar era al revolutionarilor ardeleni deoarece pe langa celelalte cerinte legate de desfiintarea relatiilor feudale, legate de desfiintarea iobagilor  etc. ei mai cereau recunoasterea natiunii romane si invatamant in limba romana si egalitatea in drepturi cu celelalte natiuni conlocuitoare (in celelalte 2 provincii romanesti nu a existat aceasta problema)

2.  deoarece ei cunoastea mult mai bine cum se putea declansa si conduce  o revolutie (avusesera ocazia sa se puna in contact cu o serie de repezentanti revolutionari din Europa, unii chiar au participat la acele miscari revolutionare); ei aveau suficienta experienta, cunosteau regulile diplomatiei internationale si evident ca stiau o serie de limbi straine: turca, franceza, rusa, germana etc.

3  au existat mai multe focare revolutionare, inceputa la Iasi, se "muta" in Bucuresti si se sfarseste in Ardeal; romanii erau inconjurati de 3 puteri europene ostile (austrieci, turci, rusi), revolutionarii romani din Ardeal s au luptat cot la cot cu armatele austriece contra revolutionarilor maghiari condusi de generalul polonez Bem

visina: Este corect?
Utilizator anonim: da, dc nu esti sigura poti sa o intrebi pe profa de istorie :9
visina: ok mersi
visina: dar ma potzi ajuta te rog la o singura intrebare te rog plizzz
visina: Te rog muuult (:)
Alte întrebări interesante