Limba română, întrebare adresată de Cristianoo, 9 ani în urmă

Ajutor!!! Redactează o compunere de 150-250 de cuvinte(20 de rânduri) în care să argumentezi că textul aparține genului liric.

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2
In opinia mea, opera "Nu se incadreaza in imagine" de Nichita Stanescu este o opera lirica deoarece autorul isi exprima in mod direct idei,ganduri si sentimente prin intermediul limbajului artistic.
In primul rand, textul, se incadreaza in normele de dimensiuni ale unui text liric, simtindu-se aparatia expresilor care au rolur de a da mai multa expresivitate textului, "Mi-e dor sa pot, sa nu-mi mai fie dor de tine".
In al doilea rand, autorul creeaza o lume imaginara cu o deosebita forta de sugestie dovedind puterea de iamginatie, si incadrandu-se in definita unei opere lirice.
Pe de alta parte, eul liric isi face simtita prezenta prin marci-lexicogramaticale specifice : pronume de pers I si II, si substantive-n vocativ, pentru un lirism de tip adresativ.
Expresivitatea textului ne este conferita de gama variata a elementelor de versificatie  : masura de 4 silabe, rima de tip mixt, si ritm trohaic.
In concluzie, opera "O pui tu, nu se incadreaza in poza", este o opera lirica deoarece intruneste prin excelenta toate caractersiticile de forma si continut specifice acestui tip de text.

Cristianoo: Mulțumesc mult de toot
Cristianoo: mersi
Cristianoo: mersi mult
Răspuns de georgyanaa
1
Acest text apartine unei opere lirice adică textul este o operă lirică deoarece autorul
(numele autorului) textului (numele textului)
își exprimă ideiile si sentimentele în
mod direct, adică autorul povestește,
relatează poezia în mod direct.

Sper ca te.am ajutat nu sunt 20 de
rânduri dar ti.am spus tot ce am știut.
Sunt prea multe 20 de rânduri.
Alte întrebări interesante