Limba română, întrebare adresată de 323RaţiuAndreea, 9 ani în urmă

ajutor rezumat la ocolul pamantului in 80 de zile


Ema0g0: cat de lung?
323RaţiuAndreea: doua pagini

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Ema0g0
370
In aceasta carte este vorba despre personajul Phileas Foog, ce pune pariu ca poate strabate planeta in decurs de opzeci de zile. Incearca asta impreuna cu valetul sau, Passapartout. Daca reuseau, aveau un castig de doua mii de lire, dar pe de alta parte, daca pierdeau, erau in pierdere de aceasta suma. Era Foog un om instarit, dar nu se lasa mai prejos fata de ceilalti. 
Veniti cei doi din club, de la pariul facut, se apuca numaidecat de treaba, se imbraca si isi pregatesc tot ce mai au nevoie.
Vorba despre pariu a fost adusa dupa ce discutau despre un jaf din Anglia. Iar acolo se nimerea si un detectiv pe nume Fix, ce credea ca Foog e hotul. Le-a auzit conversatia, si planuieste sa-l urmareasca pe Foog si valetul sau pe durata calatoriei lor. Asa s-a si intamplat.
Expeditia nu le fu atat de usoara, chiar pe cand se aflau in India, doi barbati sarira sa atace si sa omoare o fata, lipsita de aparare. Foog si asistentul sau o vad in ananghie, si cum nu-i lasa inima sa priveasca si sa taca, fara prea multe comentarii, ii sar in ajutor domnitei.
Reusesc sa o salveze, fiind egali numeric, plus fata ce lupta alaturi de ei.
Fata le povesteste ca nu are pe unde s-o apuce, deci Foog si Passapartout decid sa o ia cu ei. Fata, desigur, accepta, si isi continua calatoria toti trei. Dadura de multe alte intamplari, ca doar strabat toata lumea, dar aceasta a fost mai insemnata. 
Timpul era pe treisferturi trecut, dar ajung intr-un final inapoi in Anglia, in Liverpool, un alt oras de acolo. Foog e prins de detectiv, si inchis. Dar nu e nevoit sa stea prea mult si sa-si piarda din timp, ca vine Fix si-i spune ca a gasit adevaratul vinovat. Cu toate acestea, Foog crede ca pariul e pierdut. Dar calculele sale erau cu o zi in urma, si reusesc sa ajunga la timp. Dar acolo, odata ajunsi in club si in sala in care au facut pariul, ii astepta o alta surpriza, pe langa suma de doua mii de lire.
Faptul ca a salvat fata, nu ramane nerasplatit, iar Aouda il cere pe Foog in casatorie. Acesta, bineinteles, accepta, si asa se incheie cu bine cartea.
Asa ca, Foog are in continuare un slujitor credincios, o suma mai mare de bani, si o sotie frumoasa.

323RaţiuAndreea: am unu galben
323RaţiuAndreea: ai kendama
Ema0g0: eu unu albastru
323RaţiuAndreea: eu nu
Ema0g0: am una da e fake
Ema0g0: a costat un dolar, si nu o pot tine decat de decor...
323RaţiuAndreea: no te Las ca plec pa
323RaţiuAndreea: ceau am venit acasa
323RaţiuAndreea: ce faci sunt andreea
Alte întrebări interesante