Limba română, întrebare adresată de vzamfir26, 8 ani în urmă

ajutor ....un text narativ de 40 - 70 de cuvinte ,in care sa relatezi o intaplare neobinuita , utilizand minimum un verb la indicativ ,imperfect si doua forme pronominale si subliniaza care sunt


vzamfir26: dau de toate

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de oanamihaelarusu
0
A fost odată un băiat pe nume Jake.El trăia împreuna cu famila sa într-un orășel de lângă New York.el era ascultător și învață foarte bine la școala s-ar din păcate familia sa nu se descurca foarte bine cu bani.A doua zi, la școala Jake a aflat ca se va organizat o excursie la un muzeu din New York. El știa ca părinți lui nu îi va da suma necesară dar Jake totuși ia întrebat.pana la urma părinți ia oferit banii din economii deoarece Jake învață foarte bine. A venit și ziua excursiei! Jake era foarte entuziasmat!
După 30 de minute de mers cu autocarul, Jake și-a făcut mulți prieteni și era tare bucuros ca merge și el intr-o excursie cu clasa. Dintr-o data autocarul in care se aflau toți colegi lui Jake sa lovit puternic de o stâncă. Toți sau panicat iar șoferul le-a spus sa se calmeze și sa se dea jos din autocar!
După ce au coborât toți au hotărât împreuna cu profesorul Michel sa caute un loc unde sa doarme la noapte. După multe căutări sa făcut noapte și frig,afara ploua și nimeni nu a gasit nimic. Jake sa hotărât sa plece singur in căutarea unui loc de dormit. El era singur in pădure fără niciun ajutor iar dintr-o data un fulger uriaș la țintit direct in ochii. Jake a căzut la pământ și nimeni nu știa de asta .după o ora toți colegi și Michel sau gândit de ce Jake nu mai vine.atunci toți au plecat in căutarea lui. Pana la urma cel mai pun prieten a lui Jake la gasit trânti la pământ iar pe fata avea un semn de fulger. Dintr-o dat el sa trezit,iar cerul devenise senin și se oprise ploaia.

oanamihaelarusu: Sper ca am făcut bine
vzamfir26: care sunt
vzamfir26: un verb la indicativ ,imperfect si doua forme pronominale
Alte întrebări interesante