Biologie, întrebare adresată de tavioctavian49, 8 ani în urmă

Ajutor urgent! Dau coroana!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Clarra11
1
a. Asemănări : In cele 3 cazuri este nevoie de purtarea ochelarilor
Si globul ocular vede in ceata, persoana cu aceste afectiuni fiind lipsita de vedere in claritate maxima.
Deosebiri : La miopie imaginea se formează in fata globului ocular.
La hipermetropie imaginea se formează in spatele globului ocular.

B. Hipermetropia este atunci cand imaginea se formeaza in spatele retinei iar prezbitismul apare la batranete cand cristalinul isi pierde elastictatea, ambele se corecteaza cu lentile convergente

C. Astigmatismul este un tip de eroare de refracție în care ochiul nu concentrează lumina uniform asupra retinei. Cornea alungită permite obiectelor reflectate de lumină, care se concentrează asupra a două puncte pe pupila ochiului în loc de doar unul, motiv pentru care imaginea este neclară. Această eroare de refracție necesită o altă corecție a ochilor, cum ar fi lentile de contact speciale cu cilindru și axă.

În cazul ochiului emetrop (vederea normală), imaginea se formează pe retină. Pentru ca razele de lumină să se poată focaliza, acestea trebuie să se refracte. Cantitatea de refracție depinde în mod direct de distanța de la care este văzut obiectul. Un obiect situat la o distanță mai mare necesită mai puțină refracție decât unul situat la o distanță mai mică. Cel mai mare procentaj din procesul de refracție are loc în cornee, restul refracției necesare având loc în cristalin.

Lumina trece prin mediile transparente (cornee, umoare apoasă, umoare sticloasă și cristalin) si formează o imagine răsturnată pe retină. Pe retină, celulele specializate transformă imaginea în impulsuri nervoase. Acestea ajung prin nervul optic până la regiunea posterioară a creierului. Acesta din urmă interpretează semnalele printr-un mecanism complex care implică milioane de neuroni.
Alte întrebări interesante