Matematică, întrebare adresată de dariaaacacataaaa, 8 ani în urmă

Ajutor va rog!!!! Dau coroana orice urgenttt!!!!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de pav38
115

Răspuns: \color{red}\Large \boxed{\bf \dfrac{7}{6}}

Explicație pas cu pas:

\large \bf \bigg(\dfrac{3}{4} + \dfrac{2}{9} -\dfrac{\not8}{9}\cdot \dfrac{7}{\not8}\bigg):\dfrac{1}{6} =\bigg(\dfrac{3}{4} + \dfrac{2}{9} -\dfrac{7}{9}\bigg):\dfrac{1}{6}=

\it~~

\large \bf \bigg(\dfrac{3}{4}- \dfrac{5}{9} \bigg):\dfrac{1}{6}=\bigg(\dfrac{3\cdot9}{4\cdot9}- \dfrac{5\cdot4}{9\cdot4} \bigg)\cdot\dfrac{6}{1}=\bigg(\dfrac{27}{36}- \dfrac{20}{36} \bigg)\cdot\dfrac{6}{1}=

\it~~

\large \bf \dfrac{7}{36} \cdot\dfrac{6}{1}=\dfrac{7}{\not36} \cdot\dfrac{\not6}{1}=\boxed{\bf \dfrac{7}{6}}

==pav38==

Răspuns de dianageorgiana794
1

Răspuns:

(3/4+2/9-8/9·7/8):1/6=

(⁹⁾3/4+⁴⁾2/9-⁴⁾7/9)·6/1=

(27/36+8/36-28/36)·6/1=

7/36·6=(42/36)⁽⁶=7/6

Alte întrebări interesante