Limba română, întrebare adresată de ale56rdf, 8 ani în urmă

Ajutor va rog frumos dau coroana este pe nota

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andre6367
2

Răspuns:

Bună !

Explicație:

Superstitia este un termen folosit pentru credinta in cauzalitatea supranaturala: un eveniment provoaca un altul fara niciun alt proces natural care sa le lege, fiind intalnit in vrajitorie, astrologie, religie etc, si aflat in contradictie cu stiintele naturale.Decat sa se adapteze noilor descoperiri si a dovezilor, unii dintre noi raman captivi in moduri de gandire mostenite de la stramosii nostri primitivi. Credintele irationale, de la horoscop la clarviziuni spiritiste, au radacini in stravechiul obicei prin care se asociaza spirit si intentie elementelor naturale precum apa, Soarele, piatra sau marea.

Marea s-a crezut ca era o forta malefica care pandeste oamenii sa-i inhate. In 408 i.e.n, regele persilor Xerxes a construit un pod peste Dardanele iar marea a venit si l-a distrus. Regele s-a infuriat atat de tare, incat a ordonat 300 de lovituri de bici asupra marii. Oare mai exista ceva din regele Xerxes si acum, in fiecare dintre noi?

Nu vrem sa credem ca unele lucruri pur si simplu se intampla. Noi vrem sa credem ca exista un soi de intentie voita pentru orice, chiar si in cazul lucrurilor lipsite de viata. Si probabil asta e cheia credintelor oamenilor in supranatural.

♡Sper să fie de ajutor♡

Alte întrebări interesante