Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Ajutor
va rog frumos :(((
Despre cartea lui micul print

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de OmulCuOAcadea23
1

Răspuns:

•Autor: Antoine de Saint-Exupery

•Titlul: Micul Prinț

•Editura: Litera

•Anul apariției: 1943

•Numărul paginilor citite: 126

•Data începerii lecturii: (aici trebuie să spui tu când ai început să citești cartea)

•Data încheierii lecturii: (și aici, ca mai sus, trebuie să spui când ai terminat de citit cartea)

•Colorează steluțele din dreptul fiecărei întrebări date, referitoare la cartea citită. (nu se vad in imagine steluțele, dar poți să-mi scrii in comentarii)

->cât de dificila ți s-a părut cartea? (eu as da 2 stele aici, dar depinde de cat ai înțeles tu cartea)

->cât de bună ți s-a părut cartea? (iar aici as da 5 stele daca e maximul de cate aș putea da).

•Scrie răspunsul tău la fiecare din următoarele întrebări:

->Ce ai reținut din ceea ce ai citit?

Am reținut că in această carte este vorba despre un omuleț căruia îi plăcea să zboare cu avionul său. Odată, în timp ce zbura, se defectă ceva și ateriză într-un deșert. Acolo, el întâlni pe cineva, mai exact pe Micul prinț. Cei doi se apropiară și chiar se împrieteniră.

Micul prinț era foarte curios și mai tot timpul îl întreba pe omuleț diverse lucruri. Într-o zi, Micul prinț se hotărî să plece și să viziteze celelalte planete. În prima se întâlni cu un rege, în a doua cu un înfumurat și tot așa. În sfârșit ajunse pe Pământ. Acolo se împrieteni cu o vulpe care era de felul ei mai înțeleaptă. Călătoria lui luă sfârșit.

Ajuns în deșert îi povesti toate acestea omulețului. După un timp, Micul prinț începu să se simtă ciudat. Își dădu seama că îl mușcase un șarpe. Atunci s-a dus în locul unde aterizase (căci nici el nu trăia aici) și un fulger trecu pe lângă el. Micul prinț dispăru. Omulețul cu avionul se întoarse acasă; de fiecare dată când privea stelele își amintea de prietenul său, Micul prinț.

Povestea micului prinț este una interesantă, captivantă și sensibilă.

->Ce sentimente ți-a provocat cartea?

Mi-a provocat multa tristețe, dar și multă bucurie în momentele haioase. Cartea în sine are un final trist, dar îți poate trezi și puțină fericire cu gândul că Micul Prinț nu a murit, ci doar a fost transformat într-un trandafir.

->Ce amintiri ți-a provocat lectura?

Firul narativ în sine nu este unul complicat, dar devine complex prin toate lecțiile care ne sunt transmise prin intermediul copilului venit de pe o altă planetă, prin momentele de reflexie pe care ni le oferă și prin profunzimea care însoțește fiecare povestire din roman. Narată la persoana întâi, din perspectiva unui fost copil devenit mare, aviator asemeni autorului, povestea ne poartă pașii în deșertul Sahara, unde avionul se prăbușește. Este hăul acela în care ne cufundăm mulți dintre noi atunci când ne pierdem busola și ne rătăcim pe cărările vieții, pierzându-ne printre lucruri lipsite de importanță și sens. Pentru narator, este acel punct din existența sa, apărut de niciunde, care îi pune totul în perspectivă și îl forțează să se analizeze, să se întoarcă spre sine și să vadă ceea ce vrea să facă pe viitor. Acestea sunt amintirile care mi le-a provocat lectura in timp ce o citeam.

Alte întrebări interesante