Ajutor vă rog mult cum să aduc la cea mai simplă formă
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Eu îți pot spune numai la b
și vine așa
x la putere 2 - 2*x*3+3 la puterea 2+2x la putere 2 -3 la putere 2
cam atât știu sper ca ți am fost de folos
și vine așa
x la putere 2 - 2*x*3+3 la puterea 2+2x la putere 2 -3 la putere 2
cam atât știu sper ca ți am fost de folos
Răspuns de
1
a) 3y(2x-4)-(2x+1)(y-5) =
= 6xy - 12y - (2xy - 10x + y - 5) =
= 6xy - 12y - 2xy + 10x - y + 5 =
= 4xy - 12y + 10x - y + 5 =
= 4xy - 13y + 10x + 5
b) (x-3)² + (2x+3)(2x-3) =
= x² - 6x + 9 + 4x² - 9 =
= x² - 6x + 4x² =
= 5x² - 6x
= 6xy - 12y - (2xy - 10x + y - 5) =
= 6xy - 12y - 2xy + 10x - y + 5 =
= 4xy - 12y + 10x - y + 5 =
= 4xy - 13y + 10x + 5
b) (x-3)² + (2x+3)(2x-3) =
= x² - 6x + 9 + 4x² - 9 =
= x² - 6x + 4x² =
= 5x² - 6x
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă